Informatie over leningen

Voor alles omtrent geld lenen • Aanbieders van leningen hebben niet langer recht op rente op geleend geld aan aantoonbaar armlastige gezinnen. Daarnaast moeten de aanbieders van leningen de incassokosten gaan betalen als de lener terecht is gekomen in een schuldhulptraject.

  In ieder geval als het aan de Stichting Christelijke Schuldhulpverlening ligt. Op dit moment draaien de gemeenten op voor de invorderingskosten. Dit terwijl de winsten voor de aanbieders van leningen er niet om liegen. Als op dit moment een aantoonbaar onverantwoorde lening niet terug betaald kan worden, draait de samenleving hiervoor op. Volgens Tof Thissen, van de Stichting Christelijke Schuldhulpverlening, moeten de kosten op de kredietaanbieders worden verhaald en niet op de samenleving. Daarnaast stelt hij, dat het eenvoudig is om te toetsen of een verstrekte lening onverantwoord was. Dit kan namelijk bij Kifd de ombudsman voor banken.

  Kredietverstrekkers staan positief tegenover de plannen. Onverantwoorde leningen moeten keihard worden aangepakt aldus, de mening van bestuurslid Peter van den Bosch van De Vereniging voor Financieringsbanken (VFN). Hij concludeert: “Indien een lening verstrekt is aan mensen waarvan op voorhand aantoonbaar was dat ze deze niet konden betalen, dan moeten de kredietverstrekkers boeten.

  2 Comments
 • Steeds meer studenten lenen geld en zullen daarom dan ook in de toekomst te maken gaan krijgen met periodieke aflossingen van de opgelopen studieschuld.

  Dit meldt het studentenblad VOX, naar aanleiding van het onderzoek dat ze hebben gehouden onder een grote groep studenten. Waar vorig jaar het percentage lenende studenten nog “maar” 32% was is het nu opgelopen tot 37%. Dit is een stijging van 5%.

  No Comments